Su 19.6. ja ti 5.7. Luonnonsuojeluliiton kasviretket

Su 19.6. klo 10 – 12 ja ti 5.7. klo 18 Luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys järjestää kasviretket

Luonnonkukkien päivänä 19.6. klo 10 – 12 Luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys järjestää kasviretken, jonne on vapaa pääsy. https://www.sll.fi/luonnonkukkien-paiva/ Luonnonkukkien päivän retkikohteena on Hyötiönsaari, josta löytyy kasvikatseltavaa niin Saimaan rannoilta kuin paahteisilta kallioilta, lehtomaisemmista metsistä sekä tienpientareiden tulokkaista. Retkiajan puitteissa luvassa kenties myös masmalo ja isohierakka – ja kalliosinisiipi, mikäli aurinkoinen sää suosii. Kokoontuminen levähdyspaikalla heti Luukkaansalmen sillan jälkeen tien itäpuolella. Tervetuloa.


Tiistaina 5.7. vuorossa Linnoituksen kasviretki klo 18. Lähtö Luonnonsuojelukeskuksen edestä, Katariinantori 6, Lappeenranta, järjestäjä Luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys. Linnoituksen perinteisellä kasviretkellä suunnataan historiaa kukkiville valleille, sotatulokkaiden, ikiaikaisten taikayrttien ja tärkeiden ravinto- ja maustekasvien ohella tarjolla on kirjava joukko ketojen ja niittyjen kasveja. Retkellä todennäköisesti sivutaan alueella olevaa kulttuuri- ja luontopolkua, jolla voi myös omatoimisesti tutustua
Linnoituksen historialliseen kasvimaailmaan. Tervetuloa.La 11.6. puutarhapäivä Lpr:n kauppatorilla ja meillä taimienvaihtotori klo 9 – 13

Puutarhapäivä Kauppatorilla 11.6. ja meillä on perinteinen taimienvaihtotori klo 9- 13. Ohjeet ovat entisellään, vaihto taimi taimesta. Pakkaa kasvit valmiiksi annoksiin ruukkuihin, purkkeihin tai pusseihin, ilman rikkaruohoja ja kotiloita, kastele ja laita nimilappu ja tieto kukinnon väristä. Meillä on toinen pöytä varattuna kotilopihojen kasveille, joten kaikki voivat osallistua taimien vaihtoon, vaikka omalla pihalla olisikin kotiloita.

Omatoiminen taimienvaihto ma 23.5. klo 12 alkaen – to 26.5. klo 18 tyhjennys

Omatoiminen taimienvaihto aikaisempien keväiden tapaan Tirilän takapihalla, Onninkatu 6, Lappeenranta, 23.5 klo 12 alkaen – 26.5. klo 18 tyhjennys. Näinä päivinä voi käydä paikalla niin usein kuin haluaa, viedä ja ottaa vaihtoon mieleisiään kasveja. Viimeisenä päivänä 26.5. myös huonekasviseuran kanssa pistokkaiden yms. vaihtoa klo 15-17. Ohjeet: pakkaa kasvit annoksiin ruukkuihin tai purkkeihin ilman rikkaruohoja ja kotiloita, laita nimilappu ja tieto kukinnon väristä, jos sellainen on. Paikka on tuulinen, joten kastele kasvit jo kotona ja laita pussiin tai laatikkoon tuulensuojaan paikan päällä. Tue itse kasvatetut taimet, etteivät ne katkea ja laita nimilaput, jos tiedät lajikkeen tai muita tietoja. Lappu on hyvä teipata kiinni, jottei tuuli vie, ja pussissa taimet kestävät paremmin ulkoisia olosuhteita, tuulta, aurinkoa, sadetta ja lämpötilanvaihteluita. Tervetuloa.

Ma 16.5. klo 18 tutustumme kaupungin uuteen kirsikkapuistoon kävellen

Lähtö vesitornin seutuvilta. Samalla aistimme kevään tuoksuja ja tunnelmia arboretumissa. Tervetuloa keväiselle kävelylle.

La 23.4. klo 11 – 13 taimien vaihtotori

Pikkutaimia, mukuloita, juurakoita, pistokkaita ym. ylimääräisiä vaihdamme lauantaina
23.4. klo 11-13 Tirilässä,
Onninkatu 6, Lappeenranta. Voit tuoda vaihtoon myös siemeniä, huonekasveja tai pistokkaita, puutarhalehtiä, ruukkuja, kirjoja ja kaikenlaisia tarvikkeita, jotka haluat vaihtaa. Nyt ei nipoteta, vaan nautitaan vaihtamisen mahdollisuudesta. Mukava nähdä, mitä kukakin on kasvattanut, ja saada uusia taimia ja tarvikkeita tilalle. Tervetuloa vaihtotorille Tirilään!

To 28.4. klo 17.30 katiskantekotalkoot

Olemme vuosikausia suunnitelleet Luonnonsuojeluliiton kanssa katiskantekotalkoita. Nyt
tuumasta toimeen, torstaina 28.4.2022 klo 17.30 kokoonnumme Tirilään kokoamaan katiskoita.
Suomen luonnonsuojeluliiton Lappeenrannan yhdistys hoitaa KAIKKI tarvikkeet Tirilään. Tulet vain itse paikalle. Saamme heiltä neuvojat/apukäsiä.
Norppaystävällinen katiska on muovitettua verkkoa (palaset valmiina) ja se kasataan sinkilöiden avulla (ei rautalangalla, joten ei revi käsiä). Esim. parityöskentelynä kokoaminen sujuu näppärästi.
Tarvikehinnalla 25€ katiskan voi ostaa itselleen. Maksu käteisellä tai kortilla.
Se sopii vaikka lahjaksi, ja näin keväällä katiskat ovat parhaita pyyntivälineitä.
Näissä talkoissa katiskan voi kasata, vaikka itsellä ei käyttöä olisikaan.
Sillä ei ole myöskään ostopakkoa, vaan katiskat menevät luonnonsuojeluliiton kampanjaan, jossa verkkoja vaihdetaan norppaystävällisiin katiskoihin.
Jotta osataan varata tarpeellinen määrä katiskatarvikkeita, pyydämme ilmoittautumaan etukäteen Leenalle, 040 5700494, maanantaihin 25.4. mennessä. Mukaan mahtuu tusinan verran tekijöitä. Pienempikään määrä ei haittaa, ja jos sää sallii, voimme koota katiskat ulkosalla.
Tirilän osoite:
Onninkatu 6, Lappeenranta, käynti takakautta, 2.krs.
Tervetuloa talkoisiin! Kahvitarjoilu.