Pe 1.12. Museoperjantai lounaalla

Pe 1.12. klo 11 Museoperjantai ja lounas


Viime vuonna kiitosta saanut Museoperjantai ja lounas toteutuu 1.12, silloin on museoihin ilmainen sisäänpääsy. Kokoonnumme Linnoituksen taidemuseon edessä klo 11, osoite Kristiinankatu 8-10, ja käymme myös Etelä- Karjalan museossa. Lounaan nautimme klo 13 alkaen ravintola Nautiluksessa, Ainonkatu 35, ja siellä seura maksaa jäsenten lounaan. Ei-jäsenet maksavat itse, lounaan hinta on 14,60 € / ei-jäsen.
Museoihin hekin pääsevät ilmaiseksi. Lounasvarauksen vahvistamiseksi pyydämme ilmoittautumaan Lailalle 050 4617 627, vaikka tekstiviestillä 19.11. mennessä. Lounaalla on tarjolla alkusalaattipöytä, päivän keitto, lämmin pääruoka, jälkiruoka ja kahvi/tee.
Tervetuloa.

Lisätietoa tulevista näyttelyistä: Metsä-Kaakko22-23_Lappeenrannan Taidemuseo ja Ysäri_Etelä-Karjalan Museo


Jännitystä syksyyn


Jännitystä syksyyn on tarjolla Linnoituksessa: Kuolemaa ja kummituksia – kävelykierrokset. Kierroksilla tutustutaan linnoituksen pimeään historiaan: kulkutauteihin, lapsikuolleisuuteen, kuolemanrangaistuksiin ja aavetarinoihin. Maksuttomat kierrokset lähtevät 25. ja 26.10., 1. ja 2.11., ja 8. ja
9.11. klo 17 Lappeenrannan taistelun muistomerkiltä (Kristiinankatu 2) ja päättyvät Etelä-Karjalan museolle.
Kävelykierros kestää noin tunnin. Jännittävä kierros ei sovi pienille lapsille. Säävaraus. Uskaltaisikohan mennä?

Syvennä kokemustasi museokierroksesta kauhutarinalla. Lisää aiheesta: ”Pelko on usein käsin kosketeltavaa, joskus joku pyörtyykin” – museoiden kauhukierroksista on tullut huippusuosittuja

Su 17.9. klo 14 – 16 Syystapahtuma Tirilässä


Syyskuussa vuorossa on perinteinen syystapahtuma, jossa vaihdetaan ylimääräistä satoa ja kerrotaan kuluvan kesän kasvukokemuksista. Syystapahtuma Tirilässä su 17.9. klo 14-16, osoite Onninkatu 6, käynti takakautta, 2.krs. Voit tuoda vaihtoon ylimääräistä satoa, pistokkaita, siemeniä jne. Kahvitarjoilu ja arvontaa. Tervetuloa.

Halukkaat voivat tehdä pienen askartelun myös rupattelun lomassa. Askartelun innokkeena toimivat ihanat kesäiset servettikuvat, jotka tallentavat aurinkoiset muistot vaikka riipukseksi. Valmistetaan riipuksia, avaimenperiä tms. luontoaiheista  servettikuvista decoupage-tekniikalla.

Voit ottaa mukaasi helmiä (isoreikäisiä), sakset, kauniita servettejä, jos sinulla on. Ulla on hankkinut  sydämen- ja suorakaiteenmuotoisia vanerisia pohjia, ripustuslankaa ja decoupage-lakkaa sekä servettejä.

La 26.8. Bussiretki Loviisan Wanhat Talot-tapahtumaan


Loviisan Wanhat Talot on vuosittainen tapahtuma, joka järjestetään Loviisassa. Tapahtumassa yleisö pääsee vierailemaan jopa yli satavuotiaissa taloissa, kodeissa ja pihapiireissä puutarhoineen sekä seuraamaan rakennusten meneillään olevia kunnostusprosesseja. Lisäksi Loviisan Wanhat Talot-tapahtuman yhteydessä
järjestetään oheistapahtumia, mm. antiikkimarkkinoita, kirpputoreja ja lähiruokamyyntiä.

Teemme bussimatkan Loviisan Wanhat talot – tapahtumaan lauantaina 26.8.2023.
Lähtö Loviisaan Tirilän työväentalon pihalta klo 7.30, ja siitä seuraavaksi Peltolan koulun pysäkille klo 7.40, jne. Tulomatkalla pysähdymme Strömforsin ruukilla. Lähtö Loviisasta klo 15.30 ja ruukilta 17.15.

Retken hinta on jäseniltä 40 € ja muilta 50€. Hintaan sisältyvät kuljetukset ja ranneke, jolla pääsee kohteisiin. Maksu kerätään bussissa, varaa sopiva raha. Käteistä kannattaa varata myös kirpputoriostoja varten.

Ilmoittautumiset Millalle iltaisin klo 17 jälkeen puhelimella 040 582 4481.
Ilmoita pysäkki, josta tulet kyytiin. Tervetuloa.

Lisätietoa tapahtumasta: https://loviisanwanhattalot.fi/tapahtuma-2023/

La 22.7. klo 14 Tutustutaan siirtolapuutarhaan Skinnarilassa


Tutustutaan siirtolapuutarhaan Skinnarilassa 22.7. klo 14 alkaen. Osoite siirtolapuutarhaan on Yliopistontie 1, 53850 Lappeenranta. Kokoonnumme alueen takaosassa sijaitsevan Sopu tuvan seutuville jo 13.30. Paikalle saapuu biologi Leena Luoto, ja kävelyn teemana on monimuotoisuutta puutarhaan. Samalla voimme katsella kauniita pihoja avoimiksi jätettyjen porttien kautta. Tervetuloa.

To 13.7. klo 17.30 Hautausmaakävely Lpr:n Vanhalla hautausmaalla


Hautausmaakävely Vanhalla hautausmaalla 13.7.2023 klo 17.30 Ulla Rustholkarhun opastuksella. Vanha hautausmaa sijaitsee Tykki-Kiviharjun kaupunginosassa, aivan kaupungin keskustan tuntumassa, toisen kaupungin pääkaduista, Kauppakadun, varrella. Tapaaminen pääportilla Kauppakatu 73. Parkkipaikat kannattaa katsastaa ajoissa, hautausmaan portilla on tilaa vain neljälle autolle. Tervetuloa.
Vanha hautausmaa – Lappeenrannan seurakunnat

Su 9.7. klo 12-17 Avoimet puutarhat

Vierailukohteet löytyvät osoitteesta Puutarhat | Avoimet Puutarhat

Ti 18.6. klo 10- 12 Luonnonkukkien päivän kasviretki tyhjällä Ikean tontilla, Luonnonsuojeluliitto

Luonnonkukkien päivän kasviretki 18.6.2023 klo 10- 12 tyhjällä Ikean tontilla. Luonnonsuojeluliitto toteuttaa, oppaana toimii Kimmo Saarinen. Nuijamaantien varresta löytyy sopivia pysäköintipaikkoja, ja sieltä reunalta aloitetaan. Tervetuloa.
Lisätietoa tapahtumasta: Luonnonkukkien päivän KASVIRETKI – Lappeenrannan seudun yhdistys (sll.fi)

To 15.6. Kesäretki Mäntyharjulle on jo täynnä, tervetuloa seuraavalle retkelle

Ensimmäinen kohde on Linkkumylly. Talon omistaja tarinoi miljööstä ja kertoo
kuuden designhuussin historian.
Tyryn viinitilalla makunystyröitä hivelee kahden eri viinin maistelutilaisuus. Tilapuoti on myös avoinna.
Mäntyharjun keskustassa tutustuminen Tarjan Muotipuotiin.
Iltapäivällä kohteena on käynti suurella Reissukirppiksellä.
Lounas nautitaan Ravintola Rosmarinissa. Tarjolla on runsas kattaus jälkiruokineen n. klo 13-14.
Lisäksi vieraillaan kahdessa upeassa yksityispihassa; puutarhapihassa sekä itetaiteilijan pihamaalla ihailemassa mm. Olavinlinnan betonista pienoismallia.

Matkan hinta on puutarhaseuran jäseniltä 40€ ja muilta 50€.
Hintaan sisältyy bussikuljetus, opastus Linkkumyllyssä, Tyryn viininmaistelu sekä lounas.
Maksu kerätään bussissa, varaathan tasarahan!
Mukaan mahtuu 40 henkilöä. Lähtö Peltolan koulun pysäkiltä klo 8 ja takaisin Lpr:ssa n. 17.30. Ajetaan Huhtiniemen kautta.
Ilmoittautumiset Leenalle p. 040 5700494.
Mainitse bussipysäkki, jolta tulet kyytiin sekä mahdolliset ruoka-aineallergiat. Tervetuloa mukaan!

Jukka Kytömäen betoniveistokset.
Designhuussi Linkkumyllyltä.

La 10.6. klo 9 – 13 Taimienvaihto Lpr:n kauppatorilla

Seuraavana vuorossa on taimienvaihto Kauppatorilla 10.6. klo 9-13 perinteiseen tapaan ja vanhoilla
ohjeilla: Pakkaa taimet annoksiin, ilman rikkaruohoja ja kotiloita. Kastele taimet, varsinkin, jos on lämmin päivä. Vaihto taimi taimesta. Kotilopihojen kasveille on oma pöytä. Tervetuloa.

27.-28.5. Matka Jänedan kukkamarkkinoille joudutaan valitettavasti perumaan vähäisen osanottajamäärän takia

Puutarhaseura täyttää 22.5. 85 vuotta

Juhlan kunniaksi käymme katsomassa kirsikoiden kukintaa Lappeenrannan Kirsikkapuistossa, jonka jälkeen nautimme kakkukahvit Pehtoorintuvan kesäkahvilassa.

Kokoonnumme 22.5. 2023 klo 17.30 Lappeen Ruustinnan pihalle menevän tien parkkipaikalla, josta on lyhyt matka kirsikkapuistoon. Kahville tai teelle menemme klo 18. Ilmoita tulostasi vaikka tekstiviestillä Lailalle, 050 4617627, jotta tiedämme varata tarpeeksi kakkua. Tervetuloa.

15.5.-20.5. ulkokasveja vaihdetaan Tirilässä

Ulkokasveja vaihdetaan Tirilän työväentalon takapihalla viikolla 20 koko viikon ajan, maanantaina 15.5. klo 14 alkaen, ja jatkuen lauantaihin 20.5. klo 15, jolloin tyhjennämme paikan. Voit käydä sinulle sopivana aikana katsomassa tarjontaa, ja viedä vaihtokasveja. Laita kasvit valmiiksi pussiin, ruukkuun tms. sopiviin annoksiin, jotka on helppo napata mukaan. Kylmällä säällä pussi suojaa kasveja kuivumiselta ja paleltumiselta. Varaamme kannellisen laatikon aremmille taimille. Kasvin nimi ja väri on hyvä kirjoittaa maalarinteippiin tai lappuun, joka teipataan kasvin ruukkuun tai pussiin, jossa kasvi on. Älä tuo rikkaruohoja, kotiloita tai helposti kuivuvia juuripaakkuja ilman suojausta. Tervetuloa omatoimiselle vaihtotorille!

To 18.5. klo 15 alkaen valmistetaan pieniä betonitöitä

Pieniä betonitöitä puutarhaan ja pihalle valetaan Tirilän takapihalla 10 henkilöä
mahtuu mukaan. Ilmoittautuminen Ullalle sähköpostilla uleinonen(at)gmail.com tai puh. 040 7231129.
Saat sitten sähköpostiisi tietoa tarvikkeista ja ideoita kuvina. Tarvitset omat muotit, mutta seura maksaa betonin. Työt voi jättää kuivumaan, tai kuljettaa laatikossa takakontissa, jos muotti kestää. Tervetuloa.

Pikkutaimien vaihto su 23.4. klo 14-16

Pikkutaimien vaihto totuttuun tapaan su 23.4. klo 13-15 Tirilässä. Voit tuoda ylimääräiset kasvattamasi pikkutaimet, kuten tomaatit, paprikat ym. ja vaihtaa myös pistokkaat, juurakot, sipulit jne. samalla kertaa. Samettikukan taimet ovat olleet suosittuja vaihtotaimia. Vaihdossa saamme monenlaisia kasveja, eikä joka sorttia tarvitse itse idättää siemenestä asti. Tervetuloa.

Su 2.4. bussimatka Puutarha /Kevätmessuille Messukeskukseen

Ti 28.2. klo 18 vuosikokous


Puutarhamessuille Messukeskukseen matkaamme su 2.4. Lähtö Tirilän työväentalolta klo 8, seuraavaksi Peltolan pysäkki, ja siitä edelleen Helsingintietä pitkin. Matkan varrelta voi tulla kyytiin.
Paluumatkalle Messukeskuksesta lähdemme klo 15.30. Matkan hinta, sisältäen kuljetuksen ja pääsymaksut, on 40 € jäsenmaksun maksaneilta jäseniltä ja 50 € muilta. Maksu kerätään menomatkalla bussissa. Varaa sopiva raha, kiitos. Ilmoittautua voi Lailalle, 050 4617627, vaikka tekstiviestillä, 24.3. mennessä. Kannattaa ilmoittaa etukäteen, jos kyytiintulopaikka on muu, kuin Peltolan koulun kohdalla oleva pysäkki. Tervetuloa matkalle!
VIELÄ LÖYTYY VAPAITA PAIKKOJA.


Sääntömääräinen vuosikokous 28.2.2023 klo 18 Tirilän työväentalolla, käynti takakautta, 2. krs. Kahvitarjoilu ja arvontaa. Siementilausten maksu ja nouto samassa paikassa. Tervetuloa.

Ke 25.1. klo 18 – 19.30 etäluento porkkanan kasvatuksesta ja siemenien kimppatilausmahdollisuus

Saamme vinkkejä porkkanan kasvatukseen Teams, eli etäluentona Tirilässä 25.1. klo 18- 19.30. Samalla tutustumme kevään siemenluetteloihin ja voimme tehdä kimppatilauksia muutamasta paikasta.
Tirilän osoite Onninkatu 6, käynti takakautta, 2.krs. Lappeenranta. Siemenet voi maksaa etukäteen, tai vasta siemeniä noutaessa vuosikokouksen yhteydessä. Kannattaa miettiä valmiiksi, mitä lajeja ja lajikkeita haluaisi kokeilla. Netistä löytyy kyllä vaikka mitä, mutta keskitymme varmoihin ja tuttuihin toimittajiin. Esim. Hyötykasviyhdistys, Maatiainen ry, Korpikangas, Exotic Garden, Nelson jne. Katsotaan, löytyykö vielä painettuja luetteloita. Seura maksaa siementilausten postimaksun. Tervetuloa etäluennolle ja tilaamaan siemeniä, vaikka valmiin listan kanssa.
Porkkana on vuoden 2023 vihannes. Lisätietoa löydät Puutarhaliiton sivulta: Oranssia ensi vuoteen -porkkana vuoden vihannes! – Puutarhaliitto