Kesäretki Mäntyharjulle 15.6. on jo täynnä, tervetuloa seuraavalle matkalle.

Ensimmäinen kohde on Linkkumylly. Talon omistaja tarinoi miljööstä ja kertoo
kuuden designhuussin historian.
Tyryn viinitilalla makunystyröitä hivelee kahden eri viinin maistelutilaisuus. Tilapuoti on myös avoinna.
Mäntyharjun keskustassa tutustuminen Tarjan Muotipuotiin.
Iltapäivällä kohteena on käynti suurella Reissukirppiksellä.
Lounas nautitaan Ravintola Rosmarinissa. Tarjolla on runsas kattaus jälkiruokineen n. klo 13-14.
Lisäksi vieraillaan kahdessa upeassa yksityispihassa; puutarhapihassa sekä itetaiteilijan pihamaalla ihailemassa mm. Olavinlinnan betonista pienoismallia.

Matkan hinta on puutarhaseuran jäseniltä 40€ ja muilta 50€.
Hintaan sisältyy bussikuljetus, opastus Linkkumyllyssä, Tyryn viininmaistelu sekä lounas.
Maksu kerätään bussissa, varaathan tasarahan!
Mukaan mahtuu 40 henkilöä. Lähtö Peltolan koulun pysäkiltä klo 8 ja takaisin Lpr:ssa n. 17.30. Ajetaan Huhtiniemen kautta.
Ilmoittautumiset Leenalle p. 040 5700494.
Mainitse bussipysäkki, jolta tulet kyytiin sekä mahdolliset ruoka-aineallergiat. Tervetuloa mukaan!


27.-28.5. Matka Jänedan kukkamarkkinoille joudutaan valitettavasti perumaan vähäisen osanottajamäärän takia

Puutarhaseura täyttää 22.5. 85 vuotta

Juhlan kunniaksi käymme katsomassa kirsikoiden kukintaa Lappeenrannan Kirsikkapuistossa, jonka jälkeen nautimme kakkukahvit Pehtoorintuvan kesäkahvilassa.

Kokoonnumme 22.5. 2023 klo 17.30 Lappeen Ruustinnan pihalle menevän tien parkkipaikalla, josta on lyhyt matka kirsikkapuistoon. Kahville tai teelle menemme klo 18. Ilmoita tulostasi vaikka tekstiviestillä Lailalle, 050 4617627, jotta tiedämme varata tarpeeksi kakkua. Tervetuloa.

15.5.-20.5. ulkokasveja vaihdetaan Tirilässä

Ulkokasveja vaihdetaan Tirilän työväentalon takapihalla viikolla 20 koko viikon ajan, maanantaina 15.5. klo 14 alkaen, ja jatkuen lauantaihin 20.5. klo 15, jolloin tyhjennämme paikan. Voit käydä sinulle sopivana aikana katsomassa tarjontaa, ja viedä vaihtokasveja. Laita kasvit valmiiksi pussiin, ruukkuun tms. sopiviin annoksiin, jotka on helppo napata mukaan. Kylmällä säällä pussi suojaa kasveja kuivumiselta ja paleltumiselta. Varaamme kannellisen laatikon aremmille taimille. Kasvin nimi ja väri on hyvä kirjoittaa maalarinteippiin tai lappuun, joka teipataan kasvin ruukkuun tai pussiin, jossa kasvi on. Älä tuo rikkaruohoja, kotiloita tai helposti kuivuvia juuripaakkuja ilman suojausta. Tervetuloa omatoimiselle vaihtotorille!

To 18.5. klo 15 alkaen valmistetaan pieniä betonitöitä

Pieniä betonitöitä puutarhaan ja pihalle valetaan Tirilän takapihalla 10 henkilöä
mahtuu mukaan. Ilmoittautuminen Ullalle sähköpostilla uleinonen(at)gmail.com tai puh. 040 7231129.
Saat sitten sähköpostiisi tietoa tarvikkeista ja ideoita kuvina. Tarvitset omat muotit, mutta seura maksaa betonin. Työt voi jättää kuivumaan, tai kuljettaa laatikossa takakontissa, jos muotti kestää. Tervetuloa.

Pikkutaimien vaihto su 23.4. klo 14-16

Pikkutaimien vaihto totuttuun tapaan su 23.4. klo 13-15 Tirilässä. Voit tuoda ylimääräiset kasvattamasi pikkutaimet, kuten tomaatit, paprikat ym. ja vaihtaa myös pistokkaat, juurakot, sipulit jne. samalla kertaa. Samettikukan taimet ovat olleet suosittuja vaihtotaimia. Vaihdossa saamme monenlaisia kasveja, eikä joka sorttia tarvitse itse idättää siemenestä asti. Tervetuloa.

Su 2.4. bussimatka Puutarha /Kevätmessuille Messukeskukseen

Ti 28.2. klo 18 vuosikokous


Puutarhamessuille Messukeskukseen matkaamme su 2.4. Lähtö Tirilän työväentalolta klo 8, seuraavaksi Peltolan pysäkki, ja siitä edelleen Helsingintietä pitkin. Matkan varrelta voi tulla kyytiin.
Paluumatkalle Messukeskuksesta lähdemme klo 15.30. Matkan hinta, sisältäen kuljetuksen ja pääsymaksut, on 40 € jäsenmaksun maksaneilta jäseniltä ja 50 € muilta. Maksu kerätään menomatkalla bussissa. Varaa sopiva raha, kiitos. Ilmoittautua voi Lailalle, 050 4617627, vaikka tekstiviestillä, 24.3. mennessä. Kannattaa ilmoittaa etukäteen, jos kyytiintulopaikka on muu, kuin Peltolan koulun kohdalla oleva pysäkki. Tervetuloa matkalle!
VIELÄ LÖYTYY VAPAITA PAIKKOJA.


Sääntömääräinen vuosikokous 28.2.2023 klo 18 Tirilän työväentalolla, käynti takakautta, 2. krs. Kahvitarjoilu ja arvontaa. Siementilausten maksu ja nouto samassa paikassa. Tervetuloa.

Ke 25.1. klo 18 – 19.30 etäluento porkkanan kasvatuksesta ja siemenien kimppatilausmahdollisuus

Saamme vinkkejä porkkanan kasvatukseen Teams, eli etäluentona Tirilässä 25.1. klo 18- 19.30. Samalla tutustumme kevään siemenluetteloihin ja voimme tehdä kimppatilauksia muutamasta paikasta.
Tirilän osoite Onninkatu 6, käynti takakautta, 2.krs. Lappeenranta. Siemenet voi maksaa etukäteen, tai vasta siemeniä noutaessa vuosikokouksen yhteydessä. Kannattaa miettiä valmiiksi, mitä lajeja ja lajikkeita haluaisi kokeilla. Netistä löytyy kyllä vaikka mitä, mutta keskitymme varmoihin ja tuttuihin toimittajiin. Esim. Hyötykasviyhdistys, Maatiainen ry, Korpikangas, Exotic Garden, Nelson jne. Katsotaan, löytyykö vielä painettuja luetteloita. Seura maksaa siementilausten postimaksun. Tervetuloa etäluennolle ja tilaamaan siemeniä, vaikka valmiin listan kanssa.
Porkkana on vuoden 2023 vihannes. Lisätietoa löydät Puutarhaliiton sivulta: Oranssia ensi vuoteen -porkkana vuoden vihannes! – Puutarhaliitto

Jätä kommentti